Window box filled with colorful flowers underneath a window and shutters

Vragen of advies?

Neem gerust contact met ons op.


Read in English

Houtrot

Houtrot laten repareren
Voorkomen is beter dan genezen. En met tijdig onderhoud voorkom je problemen zoals houtrot. Wat nu als het schilderonderhoud erbij ingeschoten is?

In dat geval is de kans groot dat je kozijnen, deuren en dorpels niet langer door een verflaag worden beschermd. Dit kan leiden tot vochtproblemen en houtrot.

Is dat een ramp? Moet dan bijvoorbeeld het hele kozijn worden vervangen? Nee, doorgaans niet. Wel moet de houtrot worden gerepareerd. Want anders gedraagt houtrot zich als cariës en breidt het gaatje zich uit tot een gat.

De schilders van MasterPainters repareren houtrot op professionele en onzichtbare wijze met een duurzame en hoogwaardige tweecomponenten epoxy. Dat is een materiaal dat we heel goed kunnen modelleren en overschilderen. Kies je vervolgens voor periodieke inspectie en onderhoud, dan blijf je gevrijwaard van nieuwe houtrot.


Houtrotreparatie advies

Wij hebben de tijd genomen om te staan waar we nu staan. We hebben jarenlange ervaring in houtrot repareren in en rondom Eindhoven. We hebben alle expertise in huis om de juiste houtrotmaterialen te selecteren. En op de juiste wijze toe te passen. Daarnaast volgen wij de laatste opleidingen, via leveranciers en in de praktijk. Zo blijven we bij de tijd en geven onze klanten de laatste inzichten rondom dit thema.
Zo heeft ervaring en kennis ons geleerd dat polyester plamuur of acrylaatkit niet geschikt is voor het buitenschilderwerk. Veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken. Wij informeren je graag over wat je moet doen in de strijd tegen houtrot. Maar ook vooral over wat je niet moet doen.

Houtrot en vervangen van grote houten delen ( laminaat aanbrengen)

Voor het verwijderen van aangetaste houtdelen en het opnieuw opzetten van een kozijn gebruiken wij de laminaat methode van Repair Care. Deze organisatie heeft ons ook gecertificeerd voor deze werkmethodiek. Deelvervanging of een volledig nieuw kozijn plaatsen? Vraag ons vrijblijvend om advies!

Voorbeelden:

            

Bekijk al onze diensten:

Buitenschilderwerk

Wat is het favoriete gespreksonderwerp van ons Nederlanders? Het weer! Waar we veel minder over praten: de impact van weersinvloeden op het buitenschilderwerk.


Lees verder…

Binnenschilderwerk

Bij MasterPainters ben je aan het juiste adres voor binnenschilderwerk in Eindhoven en omgeving. De afwerking van het schilderwerk bepaalt in belangrijke mate de ambiance van een ruimte.


Lees verder…

Paint cans, paint brush and color palette on wood table.

Kleuradvies

Kleuren kiezen is niet altijd even makkelijk. De keuze is immers reuze.
Er zijn ‘warme’ en ‘koele’ kleuren. En er zijn kleuren die goed combineren en kleuren die ‘vloeken’ – al is dat natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Lees verder…

Window box filled with colorful flowers underneath a window and shutters

Houtrot

Voorkomen is beter dan genezen. En met tijdig onderhoud voorkom je problemen zoals houtrot. Wat nu als het schilderonderhoud erbij ingeschoten is?

Lees verder…

Painting at home with blue colors

Sauswerk

De uitstraling van een ruimte wordt voor een belangrijk deel bepaald door de wandafwerking. Bij MasterPainters snappen we dat. Daarom nemen we de tijd voor onze projecten.

Lees verder…

Master painting wood doors with spray gun processing painting base door house

Latex spuiten

Zonder veel poespas een nieuwe, strakke en frisse wandafwerking? Dan is het spuiten van latex muurverf een goed idee. Voor het met latex spuiten van wanden gebruiken …

Lees verder…